Keresés

Vakáció

Ölemben a laptopom, kezemben egy jéghideg Cider, és – meg sem merem számolni hány nap után – újra itt ücsörgök az íróasztalom előtt. Nyár van, ami nálam (is) gyakori, kötetlen és kiszámíthatatlan programokkal telítődik, munkával zajlik, nem beszélve, hogy “bloggerként” ez az első nyaram, ami némi plusz elfoglaltságot, meghívást is tartogat, tartogatott és minden bizonnyal ezután is fog tartogatni. Ebből kifolyólag nem mindig halad minden a terveim szerint, nem tudok leülni a gépe elé, amikor jön az ihlet, pedig akadt volna pár betűnyi gondolatom az elmúlt hetekben: családot látogattam, barátnős hétvégét töltöttem a Balatonon, paradicsomot ültettem, kapcsolatokat építettem. Nekem kicsivel korábban kezdődött a nyári szünet, ami úgy gondolom mindenkinek jár, mentegetőzés nélkül. Az öntörvényűségem egyik online is felfedezhető bizonyítéka az oldalamon is megmutatkozik, miszerint akkor szeretek írni, amikor úgy érzem, amikor jól esik és amikor van olyan téma, ami említésre méltó. Így bárki akár tótágast is állhat, vagy élve eltemethet amiatt, hogy nem frissítek gyakran, de mivel a saját elveim és felállított szabályaim szerint élem az életem, és az utóbbi néhány hétben ismerőseimtől, barátaimtól kapott “ne tervezz!” ; “légy önmagad!” ; “éldd meg!”  jelmondatokat követem, így nem tudom átérezni a lecseszés súlyát, mert először is nekem az írás egy karitatív hobbi, ami mellett azért párhuzamosan futnak a hétköznapok is. Most az inspirálódás időszakát élem, ami mellett a családi és baráti kapcsolataim építem és ápolom, nem utolsó sorban élvezem a nyár adta lehetőségek minden cseppjét…hamarosan úgysem lesz erre időm. Bárcsak már nyár vége lenne! Olyan sokszor vágyom erre, ugyanis addigra már más lesz a prioritás, mindenki előtt nyilvánvalóvá válik majd a háttérben zajló és az energiám olykor csapoló munkám gyümölcse – na de ennyi elég a morzsálásból. ; )

Az elmúlt hétvégén a Dorka Petrity Pop Up Sale-en én is részt vettem. Segítettem az előkészületekben, betekintést kaptam a munkájába, vagy épp egy teljes napját végig kísértem. Beültünk az autóba, legurultunk 2 napra Füredre, terveztünk, lelkiztünk, pihentünk, és fejben dolgoztunk, mert mindketten kreatív emberek vagyunk, akiknél nincs megállás.


Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with x1 preset
Processed with VSCOcam with x1 preset

10423776_647829455301134_8599858004583170181_n

image_9
Processed with VSCOcam with f2 preset

Viszont ha már fényképes visszatekintésről szavalok, hadd osszak meg egy kellemes helyet, kedves kis országunk egyik szegletéből. A pünkösdi hétvégét egy valóságos kis ékszerdobozban töltöttük. Mind a város, mind pedig a hotel azt adta nekünk, amit vártam. Csendet, lusta napokat, kikapcsolódást, madarak énekét a Lajta patak partján, mindezt nyugati igényességgel, kimagasló figyelmességgel, az osztrák és szlovák határhoz közeli Mosonmagyaróváron.  A három napos program a kulináris élvezetekről és a tényleges pihenésről szólt. Néhány fotóval idézem fel az elmúlt hetek napjait egy rövidre szabott bejegyzésben, azután beállok a hűs zuhany alá, aztán in medias res vetem bele magam a munkába.


Processed with VSCOcam with t1 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
image_3
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Most pedig vissza a hétköznapokba – hamarosan jövök egy kis stílus bejegyzéssel! Szép hétfőt, kellemes hetet kívánok!

Réka : )

#dorkapetrity #munka #nyár #utazás

12 megtekintés0 hozzászólás