Keresés

Tavasszal…

…az apró örömök sokat adnak hozzá a lelkivilágomhoz, mint például látni a konyhaablakból, ahogy napról napra egyre nagyobb rügyet hoznak az orgona bokrok. Reggelente jó nagyra tárni a hálószoba ablakát, és beleharapni a még erőtlen tavaszi napsugarakba. Pulóverben és papucscipőben elindulni otthonról, mert odakinn gyönyörű kora tavaszi az idő. Ilyenkor a reggeli tea is jobban esik, a szív pedig lassan ébredezik a monoton, sötét téli nyomásból, és megtelik szeretettel, szerelemmel…A tavasz az az évszak számomra, amelyet egész évben várok. Szép emlékek kötődnek hozzá: nem voltam elkényeztetett gyerek, a koromhoz képest érettebb, komolyabb voltam az iskolatársaimnál, szófogadó és jólnevelt lány. Általános iskolából egyedül jártam haza, engem nem furikáztak háztól házig. Olykor busszal tettem meg a hazafelé vezető utat. Emlékszem, amikor még nem értem fel az ajtó feletti jelzőgombot, erre akkor jöttem rá, amikor megpróbáltam, de addig ágaskodtam, amíg lezúgtam a lépcsőkre. (Ez olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy csak évekkel később próbáltam újra megnyomni azt a bizonyos mumus gombot.) Amikor pedig jobbra fordult az idő, örömmel tettem meg a 20-25 perces sétámat minden egyes nap. De tudtam örülni, amikor az árokparton megjelentek az apró, illatos, tavaszi virágok, mindig szedtem egy kis csokrot, és hazavittem Anyának. Egyik napról a másikra elérkezett a kabát nélküli szezon -és ennek következtében a megfázás- majd a várva várt húsvéti szünet.

Pedig most éjjel van, de ahogy írom ezeket az emlékeket, akaratlanul is elképzelem ahogy a friss levegő beáramlik a tüdőmbe, a Nap csiklandozó melegét az arcomon, vagy amikor kiszállva az autóból a langyos szellő összeborzolja a hajam. Kihúztam magam a laptop előtt, és béke szállt rám. Vettem egy jó mély levegőt a halovány szobából, a kifújásnál pedig próbáltam elengedni a nap folyamán felgyülemlett feszültséget. Működik, mert mosolygom. : )


fotó (13)

Összeszedtem az aktuális tavaszi kedvenceim. Lesz itt minden, ami pink, púder és pasztell, nem tudtam különválasztani őket, ezért szóljon ez a bejegyzés a púder színekről, az édes illatokról, ízekről.


image

DSC01340

new-1

image_2

Ez egy különleges termék, a “meglepő” kategóriában. A TIGI nem viccel, nedves hajra fújom a spray-t, majd megszárítom, és dúsabb leszek. Ennyi. Azért is került be a tavaszi kedvencek közé, mert az illata nekem a friss záporesőt idézi.


fotó (15)

new-2

1382992_10203282908854067_1972453752_n-200x300

Olvassátok, szeressétek, legyetek jók, de mindenekelőtt éljük meg a tavasz apró szépségeit, amivel parányi boldogságot csempészhetünk a mindennapokba.

Réka

#mac #tavasz #pineapple #spring #beauty #pink #tigi #pastel

5 megtekintés0 hozzászólás