Keresés

Tökéletesség

Fogalmam sincs, hogyan terjedhetett el rólam, hogy egy “tökéletesen vékony testben, tökéletes lábakkal, tökéletes arccal, tökéletes szemekkel, egy tökéletes életben írok egy tökéletes blogot”?! Mert ilyenről szó nincs! Szinte minden nap olvasom valakitől, hogy szerencsés vagyok, mert egy tökéletes életet élek, és szeretne olyan lenni, mint én. Vagy épp ellenkezőleg, visszahallom, hogy márpedig ilyen tökéletes élet nincs, mint az enyém. És milyen igazuk van!

Tény, az Enneagram személyiségtípusok osztályozása szerint én a ritka, 1-es kódba tartozom, akiknek legfontosabb ismérve, hogy tökéletesre törekvőek, maximalisták. Sok nehéz percet szerzek ezzel a saját magam által felállított, borzasztó magasan lévő mércémmel, ezért sok munkát és koordinációt rejt a személyiségem, mégsem vagyok tökéletes, bármennyire is szeretném.

-Nem tudom beosztani az időm. -Elfelejtem meglocsolni a virágaim. (Azt a kettőt) -Nem iszom eleget. -Elfelejtem, hogy miért indultam az emeletre. -Nem járok rendszeresen sportolni. -Mindent az utolsó pillanatra hagyok. -Nem tartok ki olyan dolog mellett, amiben nem lelem maximálisan örömöm. -Néhány csodaszép (és méregdrága) magassarkú cipőm miatt állandóan tüzel a talpam 1-2 óra elteltével, de mosolyogva mutatom, hogy minden rendben. -Türelmetlen vagyok, azonnal szeretnék, de mindent amit kigondoltam a életben. -Mióta van a blogom, a férjem megtanult vasalni… -Nem szeretem, ha bókolnak nekem a nő társaim -elpirulok. -Eszem ágában sincs azért gyereket szülni, hogy ne kelljen dolgoznom, vagy diplomát szereznem. (Ez utóbbi két veszély már nem fenyeget.) -Nem tudok hajnal 4 előtt lefeküdni. -Nem olvasok annyi könyvet, amennyit illene. -Nem ítélkezem azért, mert valaki állatból készült ruhadarabot hord, vagy közönségesen viselkedik fiatal anyukaként az éjszakában, közszemlére téve a melleit. (Nem ismerem az okokat, miért üssem bele az orrom nemde?)

Nagyon hosszú lehetne a fent leírt lista. De. Úgy gondolom, hogy nem a hibákat kell kiemelni magunkban, és másokban, mégha az éhes tömeg remeg is érte. Nem vagyok tökéletes, de szeretem magam, mert elfogadtam magam a hibáimmal együtt. Naná, hogy a jobbik énem fogom kiemelni, mert a pozitív visz előre, amiből következik az önbizalom. És ezzel nem vagyok egyedül. : )

Az élet, kisebb-nagyobb nehézségekkel együtt összességében gyönyörű. Egészséges vagyok, szerelmes vagyok, sikeres vagyok, boldog vagyok, tudatos vagyok, mert az akarok lenni! Az a nő, aki megkomponálja az ételfotóit. Az, aki ízlésesen öltözködik. Az a nő, aki a jót igyekszik meglátni a másikban. És az, aki a fenti listából képes kihúzni párat, kilépni a középszerűségből, el mer indulni a pozitív érzésekkel és szeretettel teli, kiegyensúlyozott élet felé. Az, aki még mindig nem enged teret a negatívnak, a bántónak, a feleslegesnek, mert az oldal nem egy játszótér a dedóban, hanem a jóra fogékony, érett, igényes, értelmes, kreatív, házias nők, lányok, anyukák és olykor férfi olvasók szigete, ahol a szép és a nyugalom fejlődik.

Ígértem egy bejegyzést gyógyteákról. Csak röviden a történet: több hónapja elhagytam a sok-sok éven át szedett hormont. Amikor ez a tisztulási folyamat elkezdődött, a bőröm, a hajam kicsit megsínylette. Fél éve tart, de még ennyit rá szeretnék áldozni az időmből, mert úgy érzem ezzel tartozom nem csak magamnak, hogy a hormonrendszerem újra felébredjen és helyreálljon, hanem a leendő baba miatt is, hogy csak tiszta és egészséges táplálékot kapjon a pocakban és ne gyógyszermaradványokat. Szerettem volna támogatni ezt a folyamatot, így betértem a Györgytea üzletbe, ahol a Gyuri bácsi gyógyteáit lehet személyesen megvásárolni. Részletesen elmondtam ott a tisztító kúra miértjét, és személyre szóló teákat válogatott össze számomra a szakértő hölgy.

5 félét ittam kezdetben:

Közönséges galajCsalánlevélDiófalevél (fujj) –CickafarkfűSzurokfű


20140205-153312.jpg

3 hónapig becsületesen fogyasztottam mindegyiket, és nagyon jó hatással volt rám! Energikusabb voltam, kitisztult a szemem, friss volt az arcbőröm, minden sejtem hálás volt értük. Ami nehezen ment, az a reggeli teázások, mert az egy rituálé: leforrázni, 15 percet állni hagyni, forrón meginni, majd 30 perc múlva reggelizni. Ugyanis abban a pillanatban, ahogy felébredek, legyen az hajnal 4, vagy délelőtt 11, farkaséhes vagyok! Nem telik el úgy a napom, hogy ne reggeliznék bőségesen, ráérősen, nyugodtan vajazva a pirítóst és kanalazva a joghurtos műzlit. A tisztítókúra alatt, nem egyszer volt már, hogy a hűtő előtt kilincseltem, és számoltam vissza, rajtra készen, mert már az ájulás kerülgetett. Nagyon gyors az anyagcserém, és mivel kis súlyú (46kg) vagyok, hamar leesik a vércukrom.

Ma már jórészt zöldteát iszom, és tiszta vizet extra citrommal egész nap, hogy minél hamarabb visszanyerje testem az egészséges működését. Az orvosom javasolta a friss gyümölcsök fogyasztását, amiket nyáron egyszerűbb volt a polcról leemelni, most pedig a mindig elérhető déli gyümölcsökkel erősítem az immunrendszerem.


20140205-154113.jpg

A bőröm kicsit zsírosabb lett, olykor apró, nehezen múló, barnás foltokat hátrahagyó “semmit sem rejtő” pattanások tarkítják az arcéleket, amelyek szerencsére alapozóval, vagy jó minőségű korrektorral gyönyörűen eltüntethetők. Soha egyetlen bőrhiba nem volt az arcomon, a tini kort is úgy éltem meg, mint a legszebb bőrű, és legfényesebb hajú lány az osztályban. A hajam negyede elhagyott, de már látom a fényt az alagút végén, mert milliónyi, égnek álló babahajjal köszönt be hamarosan a tavasz! : )

Szívből ajánlom a szülőföldemen élő Gyuri bácsi teáit, és a természetes, népi gyógymódokhoz való visszatérést!


20140205-155848.jpg

Réka

#méregtelenítés #tea #bőr #szépség #gyógytea #györgytea #egészség

13 megtekintés0 hozzászólás