Keresés

Souffle


fotó 3 (10)

Tehát ha én rendben vagyok, van erőm tenni valamit másokért is, önzetlenül. Igyekszem napról-napra jobb emberré válni, tanulni a hibáimból, odafigyelni másokra, tisztelettel beszélni, adni, és kapni megtanulni. Mert emberként ez a dolgom. Nőként, feleségként, háziasszonyként pedig az, hogy a jó energiákat fenntartsam, áramoltassam az otthonunkban. És mint köztudott, a családi élet központja a konyha, ezért egyik feladatomnak tekintem a legjobb tudásom szerint kihasználni azt, ergo jókat főzni, sütni. : )

És ha már itt tartok, akkor el is kezdem a reggelit készíteni:


t2

Paradicsomos tojásfelfújt készül, bacon kosárkában (3 formához)

-A szuflé formákat kivajazom, és beleegyengetem úgy a bacon szalonnákat, hogy fedjék egymást. 180 fokos sütőbe tolom őket addig, amíg szépen össze nem sülnek. (kb. 10 perc)

-Közben 3 darab tojást felverek, sóval és kevés friss borssal ízesítem,

-3 db szilvaparadicsomot elnegyedelek, só, pici bors, plusz megszórom egy kevés frissen őrölt, tépett, vágott, bármilyen zöldfűszerrel.

-kevés sajtot reszelek, és jöhet is az összeállítás.


t1

Amikor megpirult a bacon, a formákba szórom a paradicsomokat, három részre osztom a tojásokat, majd sajttal betakarva őket mindaddig sütöm, amíg hatalmasra fel nem fújódnak. (Kb. 20 perc)

A szuflénak szépsége a „duciságában” rejlik -ami pont olyan múlandó, mint a fiatalság. : ) Nagyjából 2 perc alatt összeesik a szépen sercegő, fűszeres finomság, de néhány fotóra azért még elcsíptem.


fotó 1 (13)

Egyszerű és laktató villásreggeli, ráérős hétköznapok, vagy lusta hétvégék étke nálunk. Extraként kéksajt kockákkal, csíkokra szeletelt sonkával, sült kolbászkarikákkal, vagy pirított gombával lehet dúsítani, a teteje pedig friss fűszernövényekkel, kakukkfűvel, vagy snidlinggel színesíthető. Pirítóssal, brióssal, bagettel sőt, még pirított fonott kaláccsal is kísérhetném, természetesen a kötelező tejeskávé mellett. Óvatosan kiborítom a formákból (ha nem akarja az igazságot, meg lehet mutatni nekik a kés hegyét), és így fogyasztjuk el a bárpultnál ücsörögve, tervezve gondolatban a napot. Egy kívánatos reggelivel, és egy hétindító gondolattal Marie Curietől az én napom is jól indul:

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.”


fotó (2)

Réka

#souffle #tojás #szuflé #reggeli #egg #tomato #paradicsom #breakfast

9 megtekintés0 hozzászólás