Keresés

Reggeli, pohárban


20140119-145056.jpg

Miközben készült a hétvégi, “királyi” harapnivalónk reggelire, egy gyors és egészséges előételt kreáltam csupa olyan alapanyagokból, amelyek majdnem minden háztartásban megtalálhatóak, és a szervezetünk számára is hasznos táplálék.

A hozzávalókat alkották:

• tetszőleges friss gyümölcs • natúr joghurt • méz (somkóró)* • zabpehely • kókuszreszelék • 1 kocka étcsokoládé

Egy pohárban rétegeztem az összevágott gyümölcsöt, joghurtot, zabpelyhet, mézet, kókuszreszeléket. A képen látható adaghoz kétszer ismételtem meg a fenti sorrendet. Végül kókuszreszelékre reszelt étcsokoládéval fejeztem be az építkezést, és díszítettem gyümölccsel, kevés joghurttal.

A mennyiség itt lényegtelen, ízlés szerint lehet az arányokon módosítani.

*A Kedvesem egy tucatnyi, termelői mézzel állított haza, ugyanis édesítésre kizárólag mézet használunk, és mivel a téli időszakban sok teát fogyasztunk, így nagyon gyorsan fogy a mézkészlet is. Akác-, hárs-, erdei-, és virágmézen kívül 2 üveg somkóró nedűt is felfedeztem a szállítmányban. Bevallom nem hallottam még róla, ezért utána olvastam. Amellett, hogy az állaga könnyebben kezelhető, azaz lazább, folyósabb szerkezetű, mint a többi méz, az illata és íze a vaníliára emlékeztet. A somkóró méz májregeneráló, gyomor és bélgyulladás csökkentő, felső légúti megbetegedéseknél gyulladáscsökkentő. Használják visszérgyulladások kezelésére is. A mézekről elmondható, hogy természetes -és igen ízletes- antibiotikumok.

…őrület, hogy tele vagyunk értékes élelmiszerekkel, ez esetben természet adta édesítővel, ehelyett pedig a fehér cukrot veszik tonnaszámra a családok! Sokszor sajnos nem tudjuk kikerülni a cukrok fogyasztását, mert szinte mindenhol rejtve vannak, de ha annyit megtehetek, hogy a teám, kávém, süteményeim édes ízének elérését a természetre bízom, miért ne tenném meg?! Valódi, magyar, termelői mézre.

Közben a reggelink is elkészült, a következő gasztro bejegyzésben bemutatom őt is. : )

Réka

#könnyű #gyümölcs #édes #reggeli #joghurt #méz #zabpehely

6 megtekintés0 hozzászólás