Keresés

Olasz romantika Budapest utcáin

A nyári kikapcsolódás helyszínéül sokan Olaszországot választják. Nem véletlenül, hisz  épp megfelelő távolságra van ahhoz, hogy pár napra kicsit kiszakadjunk a magyar valóságból. Tenger, homokos part, száguldó robogók, zenés beach bárok, házi tészták és rizottók, valamint üzletsorok között andalgó, ropogósra sült turisták látképe 6-8 óra alatt kényelmesen elérhető. Az olaszok méretes gelatoja, reggeli cappucinója, délutáni sziesztája, az emberek jellegzetes és kissé hangos stílusa, Amalfi citromja és limoncelloja, a part menti vendéglők friss, oregánós paradicsomszósz illata, Lombardia mézédes, gyöngyöző Lambruscoja, vagy épp Capri panorámája maradandó íz-, illat- és vizuális emlékekként raktározódnak el, ami évente – akár többször is – vissza-visszacsábítja az olasz kultúra szerelmeseit.

 Minden olasz sajátossághoz fűződik személyes történetem. Az első, stracciatella ízesítésű “kenős” fagyit Szicíliában habzsoltam. Az egyik legemlékezetesebb tejhabos kávém a Napsütötte Toscana című film egyik ikonikus helyszínén, a toszkánai Cortonában szürcsöltem egy macskaköves utcákat összefogó téren, a legmegkapóbb outfiteket Forte dei Marmiban vettem szemügyre, az első habzó borom pedig a Comó-i tó partján fogyasztottam el, miközben az étterem panorámaablakain keresztül elmerengtem a túlsó parton lévő villaházak látványán. Capri szigetén ugyan még nem jártam, ahogy Capri városában sem, ám néhány napja a bőrömön tapasztaltam a hely viselhető esszenciáját. A Budapest belvárosában lévő TWINSET gyönyörű üzlete egy igazán olasz, könnyed és egyedi stílusával varázsolja el a divat szerelmeseit. Ez nem egy fast fashion üzlet, ahol magányosan barangolok a vállfázott tucatáruk között, hanem divatban jártas, jó ízlésű NŐK segítenek a megfelelő darabok megtalálásában, hogy minél inkább tükrözze a kiválasztott ruha a személyiségem. A látogatásomkor a lányokkal szinte azonnal megtaláltuk egy meleg nyári nap legtökéletesebb outfitjét: tiszta selyem kombiné-ruha, rajta egy leheletvékony anyagból való mellény, aminek mintája és színvilága a romantikus énem egyetlen perc alatt előcsalogatta, ahogyan kacéran játszottam vele a lengedező szélben. A “szettben gondolkodás” ötletét követve választottam egy színben a ruhához illő vékony, nyári oversize ing-kabátot, ami a hűvösebb estéken praktikusan megkoronázza a megjelenést. Mindegyik ruhadarab önmagában is viselhető, ám párosítva, rétegezve sokkal izgalmasabb a végeredmény. 

A designerek a kifinomult, magabiztos eleganciával rendelkező nőknek terveznek, akik fel merik vállalni egyedi, kissé bohém és a végtelenségig feminin ízlésvilágukat. Az olaszok szeretik az olyan darabokat, amivel nem olvadnak bele a tömegbe, mi több férfiak és nők egyaránt büszkén viselik magukon a pásztázó tekinteteket. Nálam ez egy kicsit másként van, mert ugyan az életszeretetem, a letisztult, monokróm stílusom, sőt még a szieszta igényem is hasonló az olaszokéhoz, ellenben az extrovertáltságukkal nem igazán tudok azonosulni. Kevésbé feltűnő – és jóval halkabb – vagyok a mindennapokban, de mégis talán épp ezért választottam magamnak egy olyan szettet a fotósorozathoz, ami kicsit kiszakított a komfortzónámból és ami igen csak vonzotta a tekinteteket nemtől és kortól függetlenül a Várkert területén. A divat, önkifejezés. Minden egyes nap az öltözékünkkel üzenünk a külvilágnak, és az erre érzékenyek felismerik, hogy befásult unalmasak, vagy épp játékosan nyitottak vagyunk-e. Nos, az én aznapi szettem maximálisan tükrözte a lelkivilágom…Lehet találgatni. 🙂

Processed with VSCO with f2 preset
5f3b48_b423c43b7e9a4dd5a775c9757746b66d~mv2_d_1500_2250_s_2
5f3b48_dea8b66e9260464a846752194a562577~mv2_d_1500_2250_s_2
5f3b48_2b15400fc0134dd6895c66b0c755e46f~mv2_d_2250_1500_s_2
Processed with VSCO with f2 preset

Köszönöm a gyönyörű meglepetés rózsákat Noéminek, aki az egyik kamera mögött állt, valamint Berillnek, akivel paralel fotózták ezeket a csodás pillanatképeket. És itt még nem ért véget a bejegyzésem, ugyanis a TWINSET-tel közösen egy játékra is invitállak titeket. Részleteket hamarosan elárulok a facebook.com/wifelifestyle oldalamon! Figyeljétek, érdemes lesz!

Szeretettel,

Réka

 

Ruha, táska: TWINSET Budapest

Cipő: YSL Smink: Arminiczky Alexandra, M.A.C Cosmetics (Aréna Plaza) Fotó: Királyvölgyi Noémi és Sándor Berill

29 megtekintés0 hozzászólás