Keresés

“Mindenhol jó, de a legjobb adni”

Hamarosan végre egy kicsivel hosszabb időt töltök Magyarországon. Meglátogatom majd a családom, a barátaim, akikkel a távolság talán még inkább összekovácsolt. A mindig egyedi színben pompázó, minden alkalommal magával ragadó Balatont, és az örökké nyüzsgő Bazilika környékét. Pezsgőset reggelizem a kedvenc helyemen, Legalább egyszer végigmegyek Füreden a sétányon, és pozitív emberekkel találkozom, akik társasága hagyom, hogy feltöltse az utóbbi időben szociális érintkezésektől mentes testem-lelkem-szívem jókora darabját. Ahogy múlik az idő a nagy idegenben, egyre inkább fakulnak az emlékek, de amelyek örökké megmaradnak, azok a fenti léleksimogató pillanatok, amiket  – költői túlzással – majdhogynem turistaként élek át újra és újra. Akik régóra élnek külföldön valószínű szabad akaratukból és nyomós okkal változatták meg életüket, és döntöttek a külföldi élet mellett. Azok közül is, akiknek még maradt egy maréknyi szeretet a hazájuk iránt, amikor hazalátogatnak talán hasonlóan éreznek mint én: egyre jobban, szinte szerelemmel szeretik szülőföldjüket mióta elhagyták azt. Mert bennük él a nosztalgia, a magyar levegő édes illata, a szeretteik mosolya és vendéglátása, és az utánozhatatlan ételek ízei, amit sehol a világon nem tudnak olyan jóízűen elfogyasztani, mint a helyi csárdában. Röviden és lazán kifejezve: már rettenetesen be vagyok sózva és izgatottan várom a májust!

Ha már turistáskodásról írok, elgondolkodtam azon, hogy a hazánkba érkezők milyen szuvenírekkel találkoznak legtöbbször. Ma már nem csak a paprikafüzér, a matyóhímzéssel díszített terítők, a Parlamentes hűtőmágnes, vagy az I love Budapest pólók terjednek, hanem teret kaptak az egyre kreatívabb, egyedi, designtermékek is, amelyek a magyarságot  hivatottak bemutatni. Tudom, hogy az ajándékozás szándéka a fontos, de ha szuvenír vásárlás előtt állunk, és van rá lehetőségünk, külföldi barátaink felé legyünk egy kicsit igényesebbek, és ne egy futószalagos tömegcikkel mutassuk be oszágunk egy darabját. Engem mindig is vonzottak azok a dolgok – mindegy, hogy kézzel foghatóak vagy sem – amelyek az érzésekre hatnak inkább, mint pusztán fizikai tulajdonságukkal varázsolnak el. Ennek egyszerű oka van: azokat a tárgyakat, képeket, hangulatokat vagy embereket, amik és akik jó érzéseket váltanak ki belőlünk, soha nem fogunk elfelejteni. És mi más célja lenne egy ajándékozásnak? Hogy az illetőben olyan érzést ültessünk el, vagy egy olyan pillanatot szerezzünk, amely örökké a részévé válik… Vajon ilyen érzést kiválthat egy hűtőmágnes? Aligha. Mutatok valamit helyette.

Örömömre szolgált megismerkedni egy lenyűgözően stílusos, 100% magyar márkával és termékekkel, ami a magyar szuvenírkínálat ritka kincse. Egy olyan “jelenség”, ami egyszerre lehet luxus városajándék, gyönyörű és praktikus lakásdekoráció, vagy akár stílusos esküvői köszönőajándék. Ezek a kizárólag igényes nők és férfiak számára készült, elegáns díszdobozokban lévő különlegességek, a weboldalon kívül a jómódú turisták által látogatott ötcsillagos helyeken lelhetők fel, és nem tucatjával sorakoznak a boltok polcain – már csak ezért is kuriózum. Az ország legkülönbözőbb tájairól érkeznek a bennük rejlő meglepetések, amelyek garantáltan minden érzékszervet kényeztető élménnyel gazdagítják a szerencsést, aki kibont egy ilyen ajándékot. Hogy mit is rejtenek ezek a luxus érzetét keltő, gyönyörű dobozok? Mindenkinek a fantáziájára és a kreativitására bízom. 🙂

Különböző formában és méretben, sokfajta színkombinációban készülnek, karakteres megjelenésük nem csupán csomagolásként szolgálnak. Élete leggyakrabban kifinomult lakásdekorációként folytatódik, a kellemes színek között mindenki megtalálhatja az otthonához, vagy a személyiségéhez leginkább illőt. A pasztell árnyalatokkal könnyen lehet játszadozni, és érdemes is. Én is elhelyeztem pár dobozt itthon, amiről készítettem néhány inspirációs fotót, hogy megmutassam miként kaphatnak helyet egy enteriőrben, legyen az a gardróbban lévő kincsek díszdoboza, színes ceruzák tartója a munkaasztalon, vagy rúzsok, hajcsatok, kedvenc fényképek új rejtekhelye.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with b5 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Az ajándékozás öröme múló pillanat, mégis megpróbáltam a lehetetlent pár másodperces képkockákba, ezáltal pedig örökre az emlékezetembe zárni. Remélem legalább egy kicsit sikerült átadnom abból a finomságból, amitől sugárzóvá válnak ezek a különleges varázsú termékek. Látogassatok el a Cinq Filles weboldalára, ahol végre az is kiderül, mit rejtenek a dobozok…:)

Kellemes hétvégét, és boldogságot minden Édesanyának!

♡ Réka

10 megtekintés0 hozzászólás