Keresés

Magyar arany – a hamvas bőr titka

Végre egy kis “énidő”, és az esőzések miatti lehülés után végre újra nyár! Itt ülök kint a teraszon, a szél lágyan lengedez, kellemessé teszi az új erőre kapó, júniusi, szinte perzselő napsütést. Most vannak azok a hétvégi percek, amikor mindenki a privát hobbira szánt idejét tölti. Mondhatni klasszikus “féliganya” lettem: hétköznap az irodában vagyok, emellett persze háziasszony, szakács, nő, és gondoskodó féliganya (egy hat hónapos kutyus gazdija) vagyok, hétvégente pedig egy kicsit a régi Réka lehetek, aki ugyan “kissé” elhanyagolta a szeretett online naplóját, mégis most újra a pillekönnyű, fekete billentyűket kopogtatja – Nektek. : ) Azért nem olyan nehéz: madarak megszámlálhatatlan faja csicsereg körülöttem a fákon, felettem ötpercenként búg egy a stuttgarti repőtér felé, vagy onnan el igyekvő, nyaralni induló emberekkel tömött utasszállító. Kellemes, nyári hangok ezek – ilyenkor esik jól írni, most van ihlet. Ahogy körvonalazódik az új, itteni ritmus, úgy válik valószínűvé, hogy jó eséllyel hétvégi író leszek. Bár az elmúlt hétvégéket ugyan átutaztuk, vagy izgalmas programokon vettünk részt, ami miatt a kreatív írói énem kissé háttérbe szorult, most mégis a délutáni szieszta idő, és az esti kertlocsolás között szeretnék megosztani Veletek egy igazán szerethető, nyári terméket.

Egyre többen kérdeztétek az Instagram oldalamon, hogy minek köszönhetem a smink nélkül is hamvas arcbőröm. Nos, azt kell mondjam, így közel 30 évesen én csodálkozom a legjobban minden nap a tükör előtt, hogy egy ideje már problémamentes, smink nélkül is matt, és egyenletes bőrrel ébredek. Akik olvasták egy régi bejegyzésem, talán emlékeznek rá, hogy nem mindig voltam ilyen felhőtlen a témában, mert bizony én is azon nők táborát erősítettem, akik harcoltak a hormonális változások mellékhatásai ellen. Jómagam elsődlegesen belülről kezdtem a külsőm megtisztítását gyógyteákkal, és életmódváltással. Aki kíváncsi rá, hogyan, itt elolvashatja.

Bár az örök érvényű mondással meg kell béküljünk, hogy a szépség belülről fakad, mégis miután mindent megtettünk ennek érdekében, elindulhatunk a számunkra leginkább megfelelő bőrápolási szokások meglelésének hosszú, rögös és csalódásokkal teli útján.

A reggeli és esti arcápolási rituálém megegyezik. Tisztítás, és ápolás. De ahogy mennek az évek, úgy leszünk egyre igényesebbek és tudatosabbak a fürdőszobában is, és már nem mindegy mivel, hogyan indítjuk és zárjuk a napot. Hosszas megfigyelés után rájöttem, hogy amióta külföldre kültöztem az arcbőröm minőségének enyhe romlása miatt az itteni csapvíz okolható. Helyenként száraz és hámló területek keletkeztek egyre nagyobb területen. Viszont amióta egy kb. 4 eurós tisztító kendővel törlöm át az arcom, azaz nem éri víz, napok leforgása alatt elmúltak a tünetek! Ezután pedig jöhet a regenerálás.Még mindig természetes összetételű termékeket használok a mindennapi bőr- és hajápolásban. Hetek óta tesztelek egy márkát, amiről azt mondtam, ha meggyőző eredményt kapok, világgá kürtölök. Most jött el ez a pillanat, hogy nyugodt szívvel bemutassam a Body Honey natúrkozmetikai márka arcápolási termékeit. Ugyan hetekkel ezelőtt volt, amikor először kipróbáltam a levendulás Royal Creamet, de azt az érzést, amit akkor éreztem, mindig fel fogom tudni idézni: az illatot, mint amikor életemben először a tihanyi levendulamező közepén sétáltam. Van egy különleges illata a hűsítő levendulával keveredő aranyló, nyári naplemetének…

A könnyű textúrájú nappali, és a gazdag éjszakai krémet egyaránt felkenve enyhén bizsereg, intenzíven illatozik, tapintásra azonnal bársonyossá válik, és ragyog a bőr! Hogy mitől? A kakaóvaj, shea vaj, jojoba olaj, extra szűz olíva olaj és a kecsketej bőrszépítő hatásairól már biztosan sokan olvastak. Természetesen a legtisztább formában ezek közül mind megtalálható ezekben a gyönyörű és elegáns csomagolású arckrémekben is. Ugyanakkor a legfontosabb összetevő, ami tulajdonképpen az egész márkát megkoronázza, a válogatott méhészeti termékek: a méhviasz, a méhpempő, valamint a méz. A 100% tisztaságú levendula illóolaj tartalma segít a faggyútermelődést egyensúlyban tartani, fertőtlenítő hatása pedig egyes bőrproblémák kezelésében és megelőzésében hatásos.

5f3b48_6f4ea2ff4670455484aaf1a646942752~mv2_d_3264_4912_s_4_2
5f3b48_83ec2caa346545e0b96e2f88c98e8b3d~mv2_d_3600_2470_s_4_2
5f3b48_550c89497cf9444f82126a7d224541b1~mv2_d_2721_4096_s_4_2
5f3b48_b2b0b58158a245d58936613afd4ddde9~mv2_d_4912_3264_s_4_2
9 megtekintés0 hozzászólás