Keresés

“Keretterv”


20140118-025520.jpg

Időmből ugyan kitelne, hisz péntek van, hajnali 6, minek aludni, csak kárba vész a kreatív ídő, mégis ezúttal visszafogom magam, és egy rövid(ebb)re szabott dizájn bejegyzést eresztek szélnek. Ahogy egyre sürűsödnek a teendőim, sajnos úgy jut majd egyre kevesebb időm az órákig tartó írásra, ezért korlátozásokat kell bevezessek, miszerint lesznek nagyobb lélegzetvételű bejegyzések és kisebb terjedelműek is.

A szakmámból adódóan nagy örömmel fogok bele az olyan bejegyzések elkészítésébe, amiben enteriőrről van szó. Még nem sok ilyenre volt példa, az is igaz, ezért gyorsan fejest is ugrom egy kis styling témába. Végre! Picit fellélegzem, mert úgy érzem, hazaértem. : )

Nagyon szeretem a fotókat nézni is, készíteni is. Manapság viszont nyomtatott formában kézben tartani a papírképeket, elenyésző momentum. Helyette egy memóriakártyán élik az életüket a jobbnál jobb kompozíciók, pedig biztosan akadnak mindenkinél olyan értékes kattintások, amelyeknek igenis helye lenne akár többszörösére nagyítva a falon. Az én albumom tele van ilyen fotókkal, amelyeket ahelyett, hogy venném a fáradságot, és előhívnám/kiprintelném nagyban, a telefonom akkumulátorát nem kímélve, lefekvés előtt vissza-visszanézegetem őket. Itthon van néhány üres fal, ezért kacérkodom a gondolattal, hogy elkezdem az “otthoni fotókiállításom” építését. És amikor kacérkodom valaminek a gondolatával temérdeknyi fotó inspirációt halmozok fel az éterből. Úgyhogy ne csak én nézegessem, közszemlére bocsátok néhány fotómontázst, a leginkább tetsző képkeret elhelyezési ötletekről, amiket eddig találtam.


20140118-040825.jpg

Mennyire ötletes: a jobb felső képen, egy dekorkavicsra erősebb, de hajlítható drótot tekert, majd a szárat tetszőleges hosszra hagyva, a végére csigaalakzatot kanyarint, ahová a kép csíptethető.


20140118-040839.jpg

Szintén jobb fent, csipeszes elhelyezéssel, habkartonra nyomtatott, vagy kasírozott képek kontrasztját hangsúlyozza a készítő. A habkartonra nyomtatás valamivel olcsóbb, mint képkereteket vásárolgatni több tízezerért, illetve légiesebb rendezést tesz lehetővé. Alig van súlya, ezáltal elegendő egy pici gombostű, vagy a létező legkisebb szög, és egy vékony damil, amitől alig sérül láthatóan a fal.


20140118-040848.jpg

Nagyon szeretem ezt az IKEA-ban is kapható, falra szerelhető képtartót, ami a bal alsó képen szerepel, nagyon elegánssá és letisztulttá teszi a fotó dekorációt.


20140118-040856.jpg

Zseniális ötlet 2: bal felső kép, kivette (vagy eleve nem tett bele) papír paszpartut, és úgy rögzítette az üveglapon a fotót, vagy a paszpartut egy méretre szabott víztiszta fóliával helyttesítette, és azon fixálja a kiemelni kívánt képet. Gyönyörű, légies és egyedi!


20140118-040907.jpg

Bal alsó. No comment. Annyira bájos! Bár én a fogkrém-zöld csíkos dizájnt a lelki szemeim előtt egyszerű fehéren látom, de ez most nem számít, mert a nagyon édes ötlet! Mint ahogy a koszorúra felfűzött mini képek.

Úgy, ahogy a női lábat is kiemeli egy gyönyörű magassarkú, úgy a képnek is keretet kell adni, hogy kiemeljük a szépségüket. A keretek pedig számtalan módon elhelyezhetők a falon, bár én nagyon szeretem csupán a falnak dönteni őket, mint fentebb néhány képen. Mindig is szerettem az interior design magazinok, vagy a katalógusok oldalain azokat a szobabelsőket nézegetni, ahol képekkel tarkított falak adják a hátteret. Most is szándékosan többféle stílusból válogattam, mert számomra mindig olyan izgalmas böngésznem a fotózásra berendezett szobák, falon lévő képeinek tartalmát, jelentésüket, mert mindenkinél más és más a szép, az érdekes, mást tartunk kiemelésre méltó emléknek. A családi és gerlepár témákon kívűl trendi a betű, vagy szöveg képek, a divatból kiragadott momentumok, mondások, illusztrációk, újságcikkek, portrék, és az örök szerelmeim, a fekete-fehér kópiák. Nincs két egyforma kép -hacsak nem a lakberendezési áruházból vásároltuk meg a Gustav Klimt utánnyomott verziót, amit személy szerint kedvelek is, de nekem egy eredeti Klimt alkotásra fáj a szívem. Viszont abban egészen biztos vagyok, hogy addig még nagyon sok fotóm fogja díszíteni az otthonom falait…

Réka

(photos: Tumblr, Pinterest)

#design #inspiráció #interior #dekoráció #frame #inspirations #picture #decorations #képkeret

4 megtekintés0 hozzászólás