Keresés

Kencefice

Amíg forognak a mosógépben az ingek, írok pár gondolatot, mert már jelezték többen is, hogy nagy a csend körülöttem. Hosszú, vagy épp tartalmas napok után újra itt vagyok! : )

Tegnap együtt reggeliztem egy leányzóval, akivel a közös munka eredményét hamarosan megosztom itt is. Utána hivatalos voltam egy nagyon barátságos helyre, ahol egy új kezeléssel ismerkedhettem meg, ami majd segít nekem a téli sütimaradványokat eltüntetni innen-onnan, és kiegészítve a kardio edzéseim, formálja majd a kényes területeket. 10 kezelés után, bővítve az Szépség mappát be fogok számolni az eredményekről, és leírom a személyes tapasztalataim jó? : ) Ott megfogadtam, hogy napi 2 liter folyadékot becsületesen el fogok fogyasztani, és ezt be is tartom, mert most is itt van mellettem a vizes palack! Inni kell, pláne, ha olyan kezelésen veszünk részt, ami fokozza a nyirokkeringést, ugyanis a tiszta folyadék hatására indul be a felszabadult méreganyagok kiválasztása. Nekem is nehezen megy az ivás, de olvastam valahol, hogy tudatosan rá kell venni magam, mert amikor szomjúságot érzek, akkor az már a kiszáradt szervezet vészjelzése!

Amikor jöttem hazafelé, álltam a dugóban Pestről Budára sorakozva, 1-1 lámpánál beszélgettem chaten egy kedves olvasómmal, akinek szomorkodtam, hogy az elmúlt néhány napban nem sok időt tudtam szentelni az elmélyült írásra. Írta, hogy egy dugó is inspiratív tud lenni. Milyen igaza volt! Elkezdtem figyelni a körülöttem lévő emberek vezetési stílusát, és próbáltam elemezni őket. Jó pár éve vezetek már, és ennyi idő alatt volt szerencsém megismeri a sofőr társaim. Ha van olyan elnevezés a tudományban, hogy „vezetési személyiség kategória”, akkor olykor tisztán leírható egy-egy jellem az aszfalton való viselkedés alapján: van, aki láthatóan kezdő vezető, aki a körforgalomba behajtáskor is indexel, vagy épp bizonytalanul megtorpan előtte, mert nem elég tapasztalt, hogy kiszámolja a benn haladó sebességét, és inkább várakozik a …naplementére. Türelmesnek kell lenni az ilyen vezetőkkel, mert nem tudhatom a valódi okot, hogy miért lassabb. Kezdő? Idős? Babával van? Eltévedt? Rosszul van? Türelmet és emberséget neki! Ennyi az időmbe igazán belefér, a dudálás pedig csak felesleges feszültséget teremt. A másik típus, aki állandóan előrébb akar jutni, és folyton előzget. Ez elég irritáló. Jobb a lelkének, amikor látja, hogy megáll a sor, hirtelen kicsapja magát a mellette lévő sávba, utólag jelezve azt. (Mindenféle előítélet nélkül, pusztán a látottak alapján konstatálom, hogy ez a viselkedés a német gyártmányú autósokra jellemző leginkább. -Nekem is olyan van, de mégsem követem ezt az agresszív viselkedést, ezért sem tipizáltam.) Vannak akik imádnak a féken non-stop taposni bármi ok nélkül, valamint olyanok is, akik mögöttem épp sminkelnek a visszapillantóban, és csak imádkozhatom, hogy képes legyen megállni, ha hirtelen pirosat kapok előtte. Végül vannak a kalaposak, –óvakodom tőlük, és vannak a munkásokat szállító furgonok, amik többnyire a felismerhetetlenségig koszosak, és rendszerint a féklámpájuk sem funkcionál. –Lehetőség szerinti előzést szoktam alkalmazni, hacsak nem szeretnék idegroncs lenni, mert ugye a fékvisszajelző híján állandóan saccolom a jármű sebességét. Bele sem gondolok, hogy ezek a kollégák milyen személyiségűek lehetnek a való életben. Azért sem, mert közben szerencsésen hazaértem, és várt az “esti műszak”. : )


fotó (9)

A napnyugta utáni rituálék monotonsága között vannak kedvenceim, olyan folyamatok, amelyeket különösen várok. Többek között ilyen az esti arctisztítás. Említettem a gyógyteás bejegyzés második felénél, hogy néhány hónapja az arcbőrömön viselem a hormonális változás okozta nyomokat. Illetve csak viseltem! (A kép pár hónappal ezelőtti, színfilter hozzáadásán kívül utómunkától mentes, Sony Nex 5n típusú géppel fotózva.) Hála a jó Istennek, megtaláltam azokat a termékeket, amelyek úgy tűnik 99%-ban tünetmentessé tették a bőröm. Már lassan egy hónapja, hogy nem éktelenkednek az arcéleken, és az arc hormonális területein fájó csomók. Borzalmas időszakon vagyok túl –magamhoz képest. Azért magamhoz képest, mert vannak persze, akik sokkal rosszabbul jártak, mint én. Soha az életben nem voltak rajtam bőrhibák, ezért nem voltam gyakorlott a kezelésében sem lélekben, sem fizikálisan. Nem kertelek: Image. Ő egy amerikai márka, ami gyors elismerést szerzett magának a piacon. A mesterséges tartósítószertől mentes termékcsaládok érett, érzékeny, rozáceás, pigmentfoltos, aknés, és száraz bőrtípusra kifejlesztett széles palettát hozott létre professzionális, és otthoni használatra egyaránt. Egy jó szakember segítségét kell kérni a kezdő lépésekhez, azaz a megfelelő termékek kiválasztásánál, ugyanis gyakran félrediagnosztizáljuk a saját bőrünket. Ebbe a hibába én is beleestem. Mint kiderült az arcbőröm oly annyira vízhiányos, hogy a hónapokig használt natúr szappan ugyan jó volt, de nem táplált a típusomnak megfelelően. A titkom a becsületes arcápolás. Amikor reggel 5-kor zuhanok az ágyba, és az írás hevében elfelejtettem arcot tisztítani, akkor is nekiállok. Kell, hogy lélegezzen a bőröm, kell a visszatáplálás, a regenerálás, a kényeztetés.


krémek

Este: Tisztítás és sminkeltávolításHidratálásTáplálás

Reggel: TisztításVilágosításVédelem

A linkeken minden igényt kielégítő módon leírják a termékek tulajdonságait, javasolt használatát, ezért én meg sem próbálkoztam vele. Mint említettem, nem szabad önmagunk diagnosztizálni, akármilyen bőrismereti tesztek is fellelhetők már az éterben. Egyszer kell rá időt áldozni, amikor felkeresünk egy hozzáértőt, utána pedig lelkiismeretesen és kitartóan csinálni mindent, ami idővel minden bizonnyal megtérül. -Mint minden az életben! (A képen szereplő termékek az utazó méretben forgalmazottak, de az egyes linkre kattintva megjelennek normál kiszerelésű változatban is.)

Hamarosan egy friss, kora tavaszi sminkkel várlak vissza Titeket, amit egy kis segítséggel készítettem el… Ígérem nem tűnök el napokra. : )

Réka

#image #szépség #arcápolás #skincare #beauty

9 megtekintés0 hozzászólás