Keresés

Karácsonyi látomás

December huszonhatodikán este, hazaérve elhúzom a vaskos sötétítő függönyt a szobában, kizárom az utcáról beszűrődő fényeket, és közben arra gondolok, hogy talán reggel már hófödte panoráma tárul elém. Ideje lenne, hisz idén is úgy múltak el az ünnepek, hogy nemhogy még hó nem esett, de a fák rügyet bontottak a kertekben az év végi tavaszban. Remélem sokaknak ugyanolyan kellemesen telt a karácsonya, mint nekem?! Pedig nem is olyan rég bevallom, nyűgnek fogtam fel. Amikor az ember párkapcsolatban él, és a szíve kiválasztottjával nincs még közös családja, a szenteste kérdés mindig kényes téma pláne akkor, ha a két fél szerettei egymástól több órányi utazásra vannak. Eddig még nem sikerült sértődés nélkül megélni az ünnepeket. Nem tudom nálatok ez hogyan zajlik, hogyan tudjátok áthidalni a kilométereket, mindenesetre most megfogadtam, illetve kértem a jó Istent, hogy jövőre gyökeres fordulatot véve máshogyan, másképp és máshol töltsem a szeretet ünnepét, mint eddig. És mivel a vonzás törvénye igenis ijesztően működik, fél lábban ugyan még benne vagyunk, de már lassan fejben állíthatom is össze a 2015-ös karácsonyt… Érzelmekkel teli, meghitt, és békés napokat tudhatok magam mögött. Nem panaszkodhatom, mert családi körben töltöttem az ünnepeket, halászlével, töltött káposztával, bejglivel. A hagyományos gasztro-kalandozások következéseképp az ilyenkor megszokott módon, nekem is ki-ki kellett gombolni a nadrágom, hogy még a mákos gubának legyen helye. És persze a Mami zserbójának! Azt gondoljuk, a karácsony csak akkor lehet tökéletes, ha megy a maga megszokott ritmusában: percre pontosan szenteste a Jézuska meghozza a havazást, kövér pelyhekben esik a hó a házak tetejére, amit a narancs illatú meleg szobában, ropogó kandallótűz halk zajával, az ablakban könyökölve csodálunk. Nézzük, ahogy a csupasz járdára egyre több pehely száll, majd mialatt a konyhában készítünk magunknak egy bögre kakaót, már söpörni való hóréteg került ugyanarra a járdára, amit 10 perce néztünk. Kacsacomb pürével, mennyből az angyal, csengőszó, és ajándékozás. Minden évben ugyanaz – de hisz pont ezért szeretjük. Mert szeretjük az állandót, ami békével tölt el bennünket. De mi van akkor, ha egyszer csak jön valami más, valami nem várt, ami felborítja az eddigi megszokást? Egy decemberi tavasz!? Tavasszal az ember kivirul, elhagyja a zord depresszió, új tervek, új célok, új élmények, új érzelmek szállnak a levegőben. Imádom a tavaszt, ezért ahelyett, hogy siratnám a régi, fehér karácsonyt, átadtam magam az új élménynek, hagytam, hogy megérintsen ez a különleges, év végi, ígéretes, langyos szellő. Azt mondják a bölcsek, hogy a túlélők soha nem a legerősebb emberek, hanem azok, akik a leginkább alkalmazkodnak a változásokhoz. Engem a természet december végi játéka megviccelt, de egyúttal nagyon boldoggá tett, mert tartogatott meglepetéseket és értékes ajándékokat számomra. Kezdem megszeretni ezt a mediterrán telet!

Az ünnepek előtti utolsó hetekben sokszor erőmön felül teljesítettem, és kértem erre másokat is, hogy a munka haladjon, és az ajándékul megrendelt párnák időben megérkezzenek a kedves címzettekhez. (Félve kérdezem meg, hogy ugye mindenki megkapta a csomagot?! ) Sokan visszajeleztek, akik az utolsó pillanatban adták le a rendeléseiket, hogy igen, de néhány vidéki szállításért én is aggódtam ám, nem csak ti! Volt, akinek személyesen adtam át a csomagot, hogy rajtam ne múljon az ajándékozott öröme. Annyira élveztem ezt a karácsonyi hajrát, hogy a januári nyugalomban hiányozni fog ez a sok munka, amikor sokszor úgy éreztem magam, mint a Polar Expressz című filmben az ajándék gyárban dolgozó manók! Úgyhogy szeretnék még nagyon sok párnát (is) elkészíteni!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with b5 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with x1 preset

Processed with VSCOcam with x1 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset


Vége. Az idei karácsony is befejeződött. Remélem mindenki elkerülte a gyomorrontást, és plusz kilók, veszekedés, vagy a figyelmetlenül feldíszített karácsonyfa okozta tűzkár nélkül élte meg az ünnepet. Az eszem-iszom napok méltó lezárásként egy rövid sétát tettünk a Bükkben, ahol egy gyors, fotózási alapismeretek oktatás után, nagy meglepetésemre Anyu szerintem készített pár használható képet az aznapi outfitemről. Köszönöm neki a lelkes közreműködést!

Poncsó: USE Unused – Pulóver: USE Unused – Nyaklánc: Gemini – Makeup: M.A.C

 

Kellemes pihenést a hétvégére! Réka

17 megtekintés0 hozzászólás