Keresés

Három perc szépség

Nőknek szóló bejegyzés következik, a mélyen tisztelt Urak, görgessenek tovább. 🙂


20131112-110404.jpg

Nappali smink, ahogyan én készítem:

1. Az kedvenc YSL Touche Éclat alapozómból egy nyomásnyi bőven elég. Kézfejemről ecset segítségével hordom fel az arcomra. Friss és egyenletes bőrfelszínt eredményez, ami egész nap könnyű, ugyanakkor tartós viselet. Nagyon kellemes az állaga, amolyan hintőporos érzés kelt.

2. Mivel elég vékony a bőröm, és helyenként áttetszenek az ereim, ha fáradt vagyok, esztétikailag szükségét érzem egy kis korrekciónak. A sminkesek óva intenek attól, hogy az alapozót a szem alá is kenjük, ne kérdezzétek miért.(Hozzáértők segítségét szívesen veszem a témában!) Annyi tudás viszont a birtokomban van, hogy a szem alá ajánlott korrektorok sokkal vizesebb, hidratálóbb összetételűek, ami a szemkörnyék vékony bőrét ápolja -és eltakarja, ha már tartja a mondás. Az YSL Touche Éclat ecsetes korrektoromhoz már régóta jó kapcsolat fűz.


20131112-013729.jpg

4. Hatalmas, mélyen ülő szemeket örököltem anyutól. Sokáig “Gombszemű Hercegnőnek” is hívtak. Aki személyesen ismer, jól tudja, hogy irgalmatlan nagyra tudom nyitni őket, ha rácsodálkozom valamire. Idővel persze megtanultam bánni velük, nem titkoltan a korábbi munkáim alkalmával, a kamera előtt, illetve testhezálló sminkkel optikailag tudom szűkíteni, és oldal irányban nyújtani, “cicásítani”. Ha már lúd, legyen kövér, azaz ha már mélyen ülő szemeim vannak, akkor ezúttal még inkább azzá teszem ezzel a M.A.C. Paint Pot Constructivist krémmel, ugyanakkor a gyöngyház fénye miatt extra csillogással is megspékelem. Sajátosságom, hogy az ujjaimmal viszem fel a szemhéjra a színt, ugyanis nem szeretek (na jó, nem tudok) ecsettel dolgozni -csak papírra, vagy vászonra. Az ujjaimmal viszont sokkal alaposabban tudok dolgozni, finoman beleütögetem a kívánt helyre. Szeretem, mert ez a tónusú barna gyönyörűen kiemeli a hűvös, kék szemeket.


20131112-013920.jpg

6. Kinyílik a tekintet egy jó szempilla spiráltól. Én a kötelező, klasszikus szempillagöndörítő eszközt használom, mert a pilláim csak enyén íveltek, ezért nagyon szeretem alkalmazni, ami után a Maybelline New York The Colossal Volume Express mascarával fejezem be a szem kidolgozását.

7. Ilyenkorra általában már felhasználtam a sminkre szánt időkeretet, ezért gyors M.A.C. Mineralize pirosító az orcákra, homlok két szélére, valmint az állra, végül Rimmel Stay Glossy szájfénnyel megfejelve a makeupom, elindíthatom a napom.


20131112-015253.jpg

20131112-014042.jpg

Szép keddet mindenkinek!

#könnyű #makeup #nappal #smink #beauty #gyors

14 megtekintés0 hozzászólás