Keresés

FittSzerda

Pulcsis jó reggelt Mindenkinek!

Ritka alkalmak egyike, hogy napkelte előtti levegőt ízlelek, de ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy ilyen páratlan látványért megéri világfájdalmával ébredni. Tegnap 4:30 körül keltem; sétáltunk egyet a közeli mezőn, megfigyeltük az ébredő természetet, a pici harmatcseppeket a fűszálakon, a talaj feletti tejfehér párában az egyre gyengülő felkelő Nap aranyló fényét.

image_9
image_10
fotó 3
image_6
image_8

Ahogy lenni szokott vidéken – legalábbis nálunk – nyáron gyakran sütünk szalonnát: születésnapokkor, névnapra, vagy csak úgy vacsorára a család. Személy szerint oda vagyok a zsíros kenyérért, és a sült szalonnáért! Általában két óriási fehérkenyeret tele csöpögtetek úgy, hogy beleharapva a szám szélén is folyik a friss kenyérszalonna zsírja…Na jó, ezt úgysem hiszi el senki, úgyhogy ennyi felvezetés elég is volt. Viszont ilyenkor másnap különös folyamatot figyelek meg a testemen: a hízékony területeket gyengéden megérintve az ujjbegyeimmel érzékennyé válik a bőr alatti kötőszövetem. Nyomásra kellemetlenül szinte fáj. Ez csak hipochondria, vagy tényleg érzem, ahogyan a bőröm alá rakódott egy kis extra réteg?! (Valaki hozzáértő válaszára kíváncsi lennék, mi ez.) Mindenesetre egy ilyen kiadós vacsora után eldőlve a kanapén rendszerint ezen stresszelek, és kell találnom valami mozgásformát, hogy legalább a lelkiismeret-furdalásom csökkentsem – ha már a testzsír százalékot azonnal nem is. A szalonnázást követő görbe délutánon, csak lányok (anya, keresztanyu, mamika, unokanővérem és én) beültünk az autóba, és elindultunk egy rövid “szellőztetésre” a közeli tavak egyikére.

image_1
image_11
Processed with VSCOcam with b1 preset

Azon beszélgettünk Vele, hogy fontos különbséget tenni a kardio, és az átmozgató jellegű mozgások között. Előbbi a hosszú távú, minimum 35-40 perces mozgás után elindult zsírégető folyamat, utóbbi pedig ennél rövidebb, és azoknak az embereknek ajánlott, akik nem kimondottan zsírégető célból, hanem a fittség és a jó közérzet elérése és megtartása érdekében sportolnak. A részletekbe, mint a pulzus tartomány, vagy futási sebesség nem megyek most bele, mindenki a saját edzettségi szintje szerint válassza meg a futás hosszát és intenzitását. Én a következő gyakorlatokat egy 2 km-es kocogás után teljesítettem, amit legalább 30-30 másodperces kötelező bemelegítő mozgások előztek meg.

Combok, fenék, vádli, gyerünk!

A feszes farizmok és combokért váltott lábú kitörésekkel haladok előre. A térdeket magasan felhúzom, mint a mocsárban sétáló gázlómadarak… 2×6, azaz 12 lépést teszek meg:


image_5a
image_2
image_3a
image_4a
fotó 1
image (2)

Nos, kinézve az ablakon, augusztus 20-án mit is mondhatnék…Én már vártam a nyár végét, mert lassan itt a takaró alatt kuckózós szezon, ráadásul a sok újdonság, munka, izgalom, amikor eljön az én időm, amikor végre kivirágzom!

Jó ünnepet, vigyázzatok az utakon és a tűzijátékot néző tömegben! Réka : )

#fitness #futás #sport

8 megtekintés0 hozzászólás