Keresés

Csillogó pikkelyek

Amikor az első időkben felállítottam a blogolási tematikát, elhatároztam, hogy változatosan fogom tölteni tartalommal a 4 fő kategóriát. Így egy stílus posztnak itt az ideje. Gyors leszek, bár tele van a fejem szokás szerinti gondolatokkal, de most azokat más projektre kell tartalékolnom. : )


20140126-005315.jpg

Rendre minden bejegyzésem után születnek kedvenc hozzászólások. Nagyon sok pozitív, és olykor akad egy-egy negatív. De ez így van rendjén. Az egyik legutóbbi komment arra vonatkozott, hogy én az elején leszögeztem, hogy a stílus bejegyzéseimben viselt ruhadarabok márkáit nem fogom feltüntetni. Mégis helyenként megteszem, ami neki már sok. Eddig is tudtam, hogy nagyon szenzitív a tömeg, de ennyire?! (Bele sem gondolok, hogy a külföldi, sikeres divatbloggerek, akiket a Louis Vuitton, vagy a Chanel öltöztet, ezt hogyan élik meg.) A saját gardróbom tartalmát ezek után sem fogom megnevesíteni, és továbbra is a felállított szabályaimmal fogom írni az öltözködésről szóló bejegyzéseim. Abban pedig, hogy a kérdező nincs tisztában a “kölcsönös együttműködés” fogalmával, én nem segíthetek.

A mai szettem fotózásánál rettenetes hideg volt, a Nemzeti Színháznál, a Duna mellett pedig különösen felerősödött a fogcsikorgató szél, annyira, hogy nagyjából 15 perc alatt legyártottuk a képeket, ami alatt a (kivételesen saját tulajdonú) táskám tulajdonképpen a kezemhez fagyott. Azt hiszem ennél a pontnál hagytuk abba a munkát. A lenge party öltözet -hiába a szőrmebunda- csak hab volt a tortán.


20140126-004917.jpg

20140126-004942.jpg

20140126-004955.jpg

20140126-005010.jpg

Az akksi utolsó erejét kihasználva, néhány fotóra bevonultunk a Bálnába, ahol ezen a hétvégén is érdekes gasztro programra látogathatnak el a húsimádók. Szeretem a feltűnés mentes szetteket, amiben mégis van valami csillogás, valami vibrálás. Ez a gyönyörű, bőr pikkelyekből állő ruha (egyébként tunika, de a merészebbeknek miniruha) ANNAEVA tervezése, ami engem a Sesame Street szereplői közül Big Birdre és valami gladiátor páncél keverékére emlékeztet. A ONE Fashion lányoktól koboztam el, amit a legkényelmetlenebb szürke, velúr bokacsizmámmal kombináltam, amihez hozzárendeltem a színben és textúrájában tökéletesen passzoló Dorka Petrity clutchom.


20140126-005635.jpg

20140126-005648.jpg

20140126-005659.jpg

Az évek során tapasztaltam, hogy a lábszárat kettészelő bokacsizma nem előnyös az alacsonyabb lányoknak. Optikailag centikkel lerövidít, ami ezeken a képeken is jól látszik. De van az az időjárás, amikor nem számítanak a centik, be kell vetni a több területet lefedő ruhadarabokat… Így, január végén a bűnöm talán megbocsátható. (?!) : ) Nem tudom, mások hogy vannak vele, de amikor meg kell jelennem valahol, ami a hétköznapitól eltérő öltözéket kívánt, olyankor egy időre nem érzem sem azt, amikor a hideg a csontomig hatol, sem pedig a fájdalmat a talpamban, ami a kényelmetlen magassarkú cipők következtében gyötri a nőket. Illetve érzem, de nem veszek róla tudomást, mert ha jól kell kinézzek, akkor csak arra koncentrálok. A fájdalom kíméletlenül kiül az arcra, ami nem túl vonzó. Ezt talán akkor tanultam meg tudatosan leküzdeni, amikor az első komolyabb balett vizsgámon borzalmasan feltörte a lábujjam a kemény orrú spicc cipő. Hólyagosra, véresre. (Nem kell mesélnem annak, akin volt már huzamosabb ideig ilyen speciális cipő.) Én következtem a színpadon. Dacolva a fájdalommal, felpattantam spiccre, és megcsináltam a betanult koreográfiát. Könnyedén, nyugodtan, mintha felhőkön táncoltam volna. Aztán amikor kivonultam a színpadról, összeeshettem, mert már senki sem látott… Nekem ez egy csodás emlék, és egy mérföldkő volt az életemben. Akkor tanultam meg, hogyha gondjai vannak az embernek, akár fizikai, akár lelki, az nem tartozik senki másra. Egy nő legyen maga a titok. : )

Réka


20140126-021350.jpg

#designer #bőr #outfit #bunda #fekete #leather #black #party #fur #hungarian #streetstyle #saturday

7 megtekintés0 hozzászólás