Keresés

Büntetlen örömök

Ismét egy gyors receptet fogok megosztani Veletek, leginkább a túrót kedvelők örömére. Jómagam az utóbbi időben nagyon rákaptam erre a proteinben dúskáló tejtermékre, és nagyjából addig tömtem is magamba jóízűen, hajnalok hajnalán a laptop előtt, amíg tegnap bele nem mélyedtem a vércsoport diéta rejtelmeibe. Ami többek között kimondja, hogy nekem elméletileg nem lenne szabad tejtermékeket fogyasztanom. Nem tudom van-e olyan Olvasóm, aki a vércsoportja szerinti étrendet követi, ha igen, kíváncsi lennék a véleményére, hogy van-e valóságalapja ennek a rendszerezésnek, még mielőtt végleg megvonom magamtól az imádott paradicsomot, a banánt, vagy épp a listán szereplő kesudiót. Mindenesetre eddig is éreztem, hogy bizonyos ételekre nem reagálok olyan jól, mint más, úgyhogy tegnaptól elkezdtem az A vércsoportosok számára ajánlott élelmiszerekből összeállítani a napi betevőm.

Mindig kell lennie itthon a reggeli kávé mellé egy kis harapnivalónak annak, aki korán kel és nincs ideje reggelizni, ezért számtalan variációt készítettem már a “problémára” a sós grissinitől az édes kekszig. A most következő muffin papírba csomagolt csoda egy olyan édesség, amit büntetlenül falatozhatok akár éjjel is – amennyiben épp szemet hunyok a szegény tiltott túró felett.

10 perc “előjátékkal”, 35-40 perc sütéssel egy liszt és cukor nélküli sütemény született, amiből egy olyan férfi is repetázott, aki egyébként sem a nyírfacukrot nem tolerálja, sem pedig a kókuszt, ami erősen a recept szerves részét képezi. Ezt az adagot elsősorban a kedves szomszédoméknak sütöttem, és hamar elfogyott. Túl hamar. : )

Hozzávalók:

2 doboz (2×180 g) túró – minél rusztikusabb legyen (rögösebb) 5 púpos evőkanál nyírfacukor 5 evőkanál kókuszreszelék 1 vanília kikapart magja és/vagy 2 kávéskanál vanília kivonat 6 db tojás 4-5 evőkanál tejföl 1 evőkanál kókuszzsír  Tetszőleges mennyiségű mazsola. (Én aszalt cseresznyével gazdagítottam)

Az aszalt gyümölcsöt pár percre vízbe áztattam, addig a hozzávalókat a tojások sárgájával összedolgoztam. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és az aszalt cseresznye hozzáadása után nagy mozdulatokkal beleforgattam a tésztába. Muffin papírba porcióztam háromnegyedig, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt megsütöttem. Közben gyönyörű duci lesz, de ahogy kiveszem a sütőből, kissé összeesik. Viszont ez az ízélményen !semmit! sem változtat. Tovább lehet gondolni egy kis extra citromos túrókrémmel a tetején, vagy valamilyen gyümölcshabbal.

Puha, illatos, ruganyos. Három darabot megmentettem belőle a fotózásra, amiből végül csak kettő maradt a képhez…2 perc múlva egy…se. : ))


new-pal

Réka : )

#kókusz #muffin #túró

10 megtekintés0 hozzászólás