Keresés

Apró örömök

Novemberben sorra követik egymást a családi ünnepségek, mindig én “nyitom meg” a téli ünnepi szezont a november 10-ei névnapommal. Majd néhány napra rá a bátyám születésnapja, és másnapján az unokanővéremé. Harmadnapján drága Szupernagyink neve napja Erzsébet, és már lassan vége is a novembernek. Szinte holnap el is jön a december, a gyerekek kedvenc hónapja. Nálam sem volt ez másként. A Mikulás várás vicces történeteit napestig sorolhatnám, mert bizony minden évben át voltunk verve, de rendesen… “-Gyerekeeek! Gyertek gyorsan, nézzetek csak ki az ablakon, ott megy a Mikulás bácsi! Óóó már biztosan elsietett, azért nem látjátok. Ment a többi gyerekhez is!” Aha… De talán a kedvenc leégésem az volt, amikor a szomszéd utcából a gáz díjat szedő bácsi öltözött be Mikunak, és az unokanővéremmel a hetekig tanult karácsonyi dalokat nyávogtunk el !kánonban!, hogy aztán tele legyen az ablakban vigyorgó makulátlan csizmáink piros csomagokkal. Az égés az, amikor felnőttként már tegeződve dörgöli az orrunk alá a “nyugdíjba vonult Mikulásunk”, hogy ő volt az, akinek anno milyen átéléssel szopránoztunk. Buta vigyor és piruló arc a válaszom…mi más?!

Annyira de annyira vártam a december ötödikét, mert a csomagocskák mellett mindig ott lapult az adventi csoki kalendárium! A csizmákban található édességek, földimogyoró, fincsi mandarin, és a nagymamitól kapott ajándék zokni és bugyi után ennek örültem a legjobban. Azt hiszem ilyenkor kezdődött a cukor mérgezés, ami tart ugye karácsonyig, de szerencsére utána egész évben nem fanyarodtam egyetlen kockára sem, mert egyébként nem voltam édesszájú. Amikor megkaptuk a december 1-től 24-ig tartó kalentáriumot, egyből az első hat napot be is burkoltam. Aztán másnap még ötöt, pár nap múlva pedig már csak az üres papírablakocskák maradtak. Hát na. Elkapott a hév. A következő években már ügyesen be tudtam osztani úgy, hogy valamikor el is felejtettem megenni a napi csokiadagom… Szerettem gyereknek lenni! Ahogy ezeket a sorokat írom, ráeszmélek, hogy félelmetes sebességgel elrepül az idő.

Felnőttként valamelyest egészségtudatosabbá váltam, nem eszem már annyi csokit, ha igen, akkor csak a jó minőségűt választom mindenből. Amiben nincs, vagy a lehető legkevesebb a mesterséges anyag. Házi, vagy kézműves. A következő képek garantáltan kalória-, és káros anyag mentesek, és kézi készítésűek. Eldöntöttem, hogy idén szeretnék egy szép karácsonyi kalendáriumot készíteni az otthonom egyik kiemelkedő díszeként. Inspiráció nélkül nem tudnék élni. Az internet, és a szezonális külföldi magazinok a vizuális és kreativitás éhségem tökéletesen kielégítik. Összegyűjtöttem néhány kedvenc és inspiráló adventi naptárat, hogy a sajátom megalkotásában majd utmutatóként szolgáljon egy-egy részletük. Sokan máshogyan értelmezik az inspiráció fogalmát. Egy kép, egy szöveg, egy magazin soha nem fogja elkészíteni a vacsorát, a dekorációt, vagy az ajándékunk becsomagolni helyettünk, mint ahogy ezt néhányan titkon remélnék. Azok csak vezérfonalak, de a munkát nekünk kell beletenni. Ezzel én tisztában is vagyok, de van, aki nem. Ezért biztosan van olyan, aki ebből a bejegyzésből sem tud majd magához venni semmit, mert egyszerűen nincs affinitása. Szerncsére nem mindenki egyforma, unalmas is lenne a világ. Én mindenesetre örömmel válogattam össze a stílusomnak és ízlésemnek megfelelő ötleteket, amikből bízom benne sokan mások is ihletet merítenek majd.

10 ötlet otthon elkészíthető adventi naptárhoz


20131120-120144.jpg

20131120-120250.jpg

20131120-120318.jpg

20131120-120333.jpg

20131120-120345.jpg

20131120-120402.jpg

20131120-120417.jpg

20131120-120432.jpg

20131120-120531.jpg

20131120-120541.jpg

Nálam már összeállt a kép a saját kalendáriumomról. Indulok gyorsan beszerezni a hozzávalókat. Amint elkészítettem, pár nap múlva megmutatom!

Réka

(photos: tumblr)

#inspiráció #kalendárium #otthon #karácsony #ünnep

6 megtekintés0 hozzászólás