Keresés

Ami belülről fakad

A „Szépség” kategóriát eddig elhanyagoltam, pedig számomra ez az egyik legfontosabb téma. Nem csak azért mert a természetes szépség híve vagyok. Egyre többen érdeklődnek az általam használt szépségápolási termékek iránt, ezért a jövőben a menüben legördíthető „szépség” fül alatt fogom megosztani az általam kipróbált és fontos, hogy bevált praktikákat. Sokat gondolkodtam azon, hogy konkrét termékeket közzétegyek-e, ezzel magamra akasztva az ingyen reklámozó birka céduláját, de úgy döntöttem, módjával igen, lesznek ilyen bejegyzések, ugyanis ha valamilyen problémámon segített egy termék, illetve azt kaptam tőle, amit ígért, azt önzetlenül, boldogan ajánlom másnak is, nem nézve az üzleti hátterét. Többségben viszont olyan otthon elkészíthető, vagy máshol vásárolt, általában természetes összetevőkben gazdag, belső és külső szépségápolási termékekről formálok véleményeket, amelyeket nap mint nap alkalmazok az egészségem és a természetességem megőrzése érdekében.

20131108-003830.jpg

Szomorúságom nem lehet szavakkal kifejezni néhány „mai fiatalon” felfedezhető értékrend-torzulások miatt. Látom, hogy mikre költenek, hogyan viselkednek, milyen beavatkozásokat vállalnak, sokszor az életüket kockáztatva, hogy még szebbek, még kívánatosabbak, még feltűnőbbek legyenek (sors)társaiknál. Bele sem merek gondolni, hogy a szüleik mit élnek át velük, hogyan vészelik át ezeket az agyament kattanásokat, hogyan fogadják, és legfőképp mi a válaszuk arra, amikor az épp tegnap még „tojáshéjas fenekű” lányok szilikont kérnek karácsonyra -persze nem hajvégápoló formájában. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy alig néhány év plusz miatt lecsúsztam a „mai fiatal” jelzőről, mert így elkerült a ma oly’ divatos „testkép utálat” őrülete és az ezzel járó, megfelelni akarásból elkövetett kisebb-nagyobb átalakítások divatja. Úgy 8-10 évvel ezelőtt (sajnos néhol még ma is) a háztető, bohóc, cérna, csík szemöldöktetkók, és a ZS kategóriás indiai hajból ocsmányul felvarrt póthajak voltak a menők. Ez az az eset, amikor áldom drága édesanyám karakán és „úgyleszahogyénmondom” természetét, mert ha akkortájt nem “beszélget” el velem, akkor ma minden bizonnyal mára már törzsközépnél lógó, elmért szilikonokkal, nonfiguratív tetoválások eltüntetése utáni hegekkel magamon viselném az akkori tinidivat nyomait. (Bevallom engem is elkapott az otthoni hajszőkítés, és az apuci pillanatragasztójával felhelyezett műköröm tipek dilije, de szerencsére ezek nem hagytak maradandó nyomot a külsőmön.)


20131108-000215.jpg

Ha belülről nem vagyunk rendben, nem örvendünk egészségnek, hiába várjuk a külső megváltást, pont úgy nem fog eljönni, mint a decemberi, piros ruhás öreg úr. A következő, egészség megőrző praktikám már korábban megjelent az Instagramon, és mivel ez a recept épp akutualitását éli, szeretném megosztani „nagyban” is, hogy mi miként őrizzük meg az egészségünket ebben a megfázásos időszakban. C-vitamint évek óta nem szedek, mert ahogy az első pár szemet bekapkodom, kivétel nélkül eddig mindig megbetegedtem. De mivel fontos alkotóeleme a vitamin háztartásunknak, máshogyan kell pótolnom. Az alábbi immunerősítő koktélban található méz, fokhagyma, citrom és bors megfelelő arányú keverékét elfogyasztva biztosítom a szervezetem számára a vitaminok bevitelét. A koktél tartalmaz természetes antibiotikumot, vitaminokat, antibakteriális hatóanyagokat, amire most nagyon ki vagyunk éhezve. Az unalmas, orvosilag alátámasztott részleteket átugorva most közkinccsé teszem a receptet. Amikor rábukkantam valahol, heteken át minden nap fogyasztottuk, majd néhány nap szünet után ma újra elkészítem:


20131108-000601.jpg

•Fél citrom levét kicsavarom egy kis pohárba,

•Elkeverek benne 1 evőkanál jó minőségű, termelői mézet

•Fél teáskanál piros borsot (én színes borsot használok)

•Majd a keverékhez hozzáöntöm a fokhagymát és elfogyasztom. Este a legcélszerűbb meginni, de mivel nem rágom össze a fokhagymát, nem kell aggódnom az illatok miatt akár reggel sem.

Váljon mindenki egészségére!

Réka

#egészség #immunrendszer #koktél #vitamin

9 megtekintés0 hozzászólás