Keresés

A találkozás

“Reggeli előtt/közben/és után még mindig emésztem a tegnapot, az ajándékokat, és a legkedvesebb mosolyokat…”

Ezzel a címmel tettem közzé azt a fotóm, ami egy különleges este utáni első kép az instagram oldalamon. Január 30-án, épp 3 hónappal a blogom elindítása után, önerőből aznap a 3000. kedvelést átlépett facebook rajongói oldallal megtartottam az első, stílszerűen 30 fős, zártkörű WLS fogadásom, Budapest legexkluzívabb helyszínén, amit egy magára és a környezetére igényes magyar lifestyle blogger valaha is álmodhatott magának. A WIFE LIFE STYLE háziasszonyaként tartott rövid bemutatkozó esten, beszéltem a blogomról, kulisszatitkokról, az inspirációról, a stílusról, amit néhány perces bemutató kísért, ahol a 2014-es tavaszi és nyári trendekkel ismerkedtünk meg, gyönyörű modelleken szemléltetve, majd zárásképp egy kis gasztronómiát kínáltam ezüst tálcán a vendégeknek… Ez másfél óra tömören összefoglalva.

Egy ilyen estre az ember fejben és lélekben is készül egyaránt, amit hosszas fogalmazás pecsételt meg. Pontosan 16.656 leütésnyi szöveget írtam erre az alkalomra, amelyből egy-egy ott elhangzott részlet képezze most a február első bejegyzését.


20140202-210349.jpg

20140202-210516.jpg

20140202-210529.jpg

“Beszélni emberek előtt, akik még kíváncsiak is rám, nem mindennapi érzés. Budapest talán leggyönyörűbb épületében, és egy valóságos divat mennyországban estet tartani azért nem mindenkinek van lehetősége! Épp ezért köszönöm a ház vezetőségének, hogy bizalmat szavaztak nekem, és a segítségükkel valósággá vált ez a filmbeli jelenet! Amikor felmerült ennek az estnek a gondolata, pár héttel ezelőtt, hatalmas gombóc lett a gyomromban, és már akkor elkezdtem izgulni. Hullámokban törtek rám azok a gondolatok, hogy -mi lesz, ha csalódást fogok okozni? -ha nem is olyan vagyok élőben, ahogyan elképzeltek? -nem tudok majd abban a minőségben megnyilvánulni, amilyen képet alkottak rólam, az írásaim alapján?! Ilyen belső vívódások közepette vágtam bele ebbe a kihívásba, azzal a jelmondattal, hogy lesz, ami lesz, egyszerűen magamat adom, ugyanis nem lehet olyan nehéz azok előtt az emberek előtt megnyilvánulni, akik szívesen olvassák a blogom, és kedvelik a munkásságom.”

A helyszínből is adódóan egy exkluzív, zártkörű fogadás volt, kevés, számomra fontos, vagy különleges emberekkel, ismerősökkel, közeli hozzátartozókkal.


20140202-210655.jpg

20140202-210802.jpg

20140202-210833.jpg

“De miként alakult ki a blog tematikája? A mai napig nem tudom megszokni, hogy ha valaki kérdezi, mivel foglalkozom, azt mondjam: „blogger”. Bár ez a foglalkozás külföldön nagyon keresett és menő, itthon is vannak jó kezdeményezések, de talán nincs akkora piaca. Vagyis olvasóközönség van, de az egy főre jutó blogger száma is nagyon sok. Így nehéz érvényesülni, de nem lehetetlen, csak hinni kell benne, szívvel-lélekkel, kitartóan csinálni, és valahol kicsit egyedinek lenni. Talán ez utóbbi a titok… Számtalan helyen kipróbáltam magam munka téren, és mindegyikbe egy kicsit beleszerettem. A dekorációk készítése, az enteriőr és divat-stylist múlt, fotómodell tapasztalat, ezért jól érzem magam a fényképezőgép előtt is, valamint a főzés, mint alaptudás, illetve az utazás, mint hobbi. Ezekben a témákban szívesen olvasok, és úgy éreztem, szívesen is írnék róluk.” A fentiekhez csatlakozó, hosszú éveken át tartó klasszikus balett órák, és színpadi szereplési lehetőségek, valamint csipetnyi képzőművészeti beállítottság mind mind csak pluszt adtak hozzá a blogom stílusához, megjelenéséhez. Így született meg az öt kategória, a stílus, gasztro, szépség, utazás és a dizájn”.

“Akkor érzem jól magam, ha rend és szép vesz körül, ha úgy érzem megtaláltam a lelki egyensúlyom. A nyugalom, a szeretet és bármennyire is furcsa, a csend inspirál a legjobban. Amit és ahogyan írok, az a saját érzelmeim virtuális papírra vetése. Nem igazán olvasok más blogokat, ugyan van egy-két külföldi kedvencem, akiknek tartalma és képi világa közel áll hozzám, de ennek ellenére jórészt magamból táplálkozom. Megszerettem ezt a blogolós életformát, mert itt kötetlenül arról írok, amiről szeretnék, ami igazán én vagyok.”

Nagyon különleges élményben volt részem abban a másfél, két órában. Néhány nagyon kedves vendég értékes ajándékokkal lepett meg, és néhányan vették a fáradtságot, hogy még vidékről, száz kilométereket utazva a havas, jeges utakon is megjelenjenek a fogadásomon, megtisztelve engem és a ház szellemét, hogy elegáns és stílusos öltözékükkel emeljék az est fényét!


20140202-211525.jpg

20140202-211133.jpg

20140202-211204.jpg

20140202-211222.jpg

20140202-211307.jpg

20140202-211344.jpg

20140202-211926.jpg

20140202-212100.jpg

20140202-212107.jpg

20140202-230116.jpg

20140202-213113.jpg

A luxusáruház falai között, a kedvenc szobámban, a legnagyobb divatmárkák társaságában, egy márvány kandalló, és a csillogó szempárok közé leültem a székemre, ahonnan meséltem az életem azon részéről, amit jelenleg nagyon szeretek. Közben néhányan mobiltelefonnal fényképeztek. Egy külsős stáb kamerája forgott. Fényképezők csattogtak minden irányból. Velem szemben pedig családtagok és közeli barátok lelkesítő mosolya, a kezekben pedig gyöngyöző proseccoval teli pohár csillant. A hófehér Tom Fordom szorosan hozzám simulva sugározta a tiszta energiákat, vérvörös, tulipánra emlékeztető Valentinoval a lábamon egy meg nem fogalmazott álom, egy igazi filmbeli jelenet vált valóra… A beszélgetés után elkalandoztunk az első emeleten, ahol a ruhák között egyedülálló műgyűjtemény darabjai vannak gondosan elhelyezve, így fontosnak tartottam megemlíteni hazai és neves külföldi művészek alkotásait, ugyanis közel állnak hozzám a modern és klasszikus művészetek is. Az est végén természetesen lehetőséget adtam a kérdések feltevésére, valamint a vélemények kifejtésére. Egy kedves barátnőm édesanyja nagyon megható gondolatokkal zárta az estét, ami ott a helyszínen váratlanul ért, ugyanis nem minden nap kap az ember ilyen mértékű megerősítést, és elismerést, mint abban a néhány percben. Nagyon megható volt, ami ha nem is abban a pillanatban volt olvasható az arcomon, hanem később, amikor a sminktől és izgatottságtól mentes állapotomban, puha köntösben kortyolgattam otthon a teám.

Ez egy olyan este volt, egy szárnypróbálgatás, ami még inkább bebizonyította, hogy szerény személyemmel helyem van a hazai -és talán a nemzetközi- blogger piacon, bármennyire is próbálkoznak a kontárok eltéríteni az utamról. Ilyen rövid idő alatt, ilyen nagy ugrást tenni ritka ajándék a sorstól. Vigyázni fogok rá, nem herdálom el, és a legjobb tudásom szerint fogom felhasználni a lehetőségeim. Nagyon köszönöm az il Bacio di Stile vezetőségének, és munkatársainak, hogy bizalmukkal és munkájukkal segítették az est létrejöttét, és a tisztelt Vendégeknek, hogy részesei voltak ennek az álomnak. A nagy sikerre való tekintettel már gondolati síkon mozog a következő rendezvényem, ahol minden bizonnyal több érdeklődőt fogok tudni személyesen köszönteni.

Réka


20140202-221024.jpg

#fashion #trend #ss14 #vip #style #budapest #ilbaciodistile #wls #evening

14 megtekintés0 hozzászólás