Keresés

Itt ülök hajnalban a gépem előtt, 70%-os étcsokit majszolok, és közben már többször is elbóbiskoltam… De megígértem magamnak, hogy még mielőtt lefeküdnék aludni, felkerül ez a rövidke bejegyzés, mert a visszajelzésekből tudom, hogy sokan szeretnek reggelente olvasni. Köszönöm! : ) (De most miattatok nem alszom, pedig tegnap hétkor keltem, három óra alvással a hátam mögött!!)

Így indult a napom: 6:30, szól az ébresztés, kilenc percenként újra csörög a szundi. Puha köntösömbe burkolózva a konyhában egy forró italt készítettem magamnak; néhány szem teasütivel és egy banánnal indítottam a napot. A reggeli -még ha csak néhány falat is, soha nem marad el. Beindítja az anyagcserét, és energiát biztosít. A bögrét szorongatva, csendesen, a kis fotelomban kémleltem a felkelő napot… Egy finom csókkal búcsúzva a Szerelemről utamra indultam. Számomra megmagyarázhatatlanul szép az a reggeli kép, amikor négy keréken igyekszik mindenki valahová az utakon. Mindenki, valamilyen céltól vezérelve indult útnak. Más élet, más irány, más életszakasz. Ahogy a keletről érkező napsugár melegíti az arcom, ahogy vetik az autók árnyékukat a szalagkorlátra, ahogyan a kopasz fákon szűrődő fény vibrál a szememben, egy varázslatos képet vetítve vésődik be a retinámba.

Aztán valahol Budán, másodpercre villanó fényekkel jelezzük egymásnak a reggeli torlódást. Diszkréten ugyan, de szeretek ilyenkor átlesni a szomszédos autókba: valaki csak duzzadt szemekkel bambul előre. Valaki nyakkendőben és ropogós ingben, karikagyűrűvel az ujján szervezi a napját, és van, aki a visszapillantóban fejezi be a sminkjét, mert a gyerekek ott ücsörögnek a hátsó ülésen, és otthon nem jutott rá ideje. Másodpercekre akaratlanul is az életük részévé válok. Leparkoltam, gyalog siettem tovább, át az Alkotás utca zöldjén, és elindult a nap, a plusz 5 fokos Budapesti levegőt beszippantva eszembe jutott, hogy másnap péntek van. Egy olyan februári péntek, ahol gombnyomásra a szerelmet, a szeretetet ünnepli a világ… Én nem igazán tudok ezzel az ünneppel azonosulni. Sokan azt mondják, hogy ez is csak egy ok a pénzköltésre. És igaz. Nem tudom az én férjem meglep-e majd valamivel, de nem várom el. Nekem tulajdonképpen majdnem minden nap Valentin nap van, és szerencsés vagyok, mert a kedvesem figyelmessége megengedi, hogy mindenféle ok nélkül, az év többi részében is meglepjen olykor virágcsokorral, vagy apróságokkal, amelyeknek tudja, hogy örülni fogok. Így nem szenvedek hiányt, ezért ma sem vagyok kiéhezve a Bálint napi szerelem cukros nedűjére. 

Nem készülök semmi különössel. Amivel igen, az pedig természetesen titok… ; ) Viszont sajátos módon engem is megihletett ez a “kötelező” nap, ezért néhány inspirációs képpel megadom a tiszteletet a Bálintoknak a megszokott montázsokkal.

Valentin a dizájnban – házi készítésű meglepik


design


Apró kedvesség reggeli teázáshoz, a filter márkáját jelző cédulája helyett szív mosolyog. // A kivágott szívecskékből én is készítettem az első évfordulónkra egy ajándékot, apró fotókkal, de mivel az nem publikus, helyette kerestem megszólalásig hasonló inspirációt.  Középen meghajtva, egyik oldalát felragasztva egy kartonra, bekeretezve nagyon kis bájos. // Házi készítésű díszpárna, textilfestékkel ráfestve egy-egy emlékezetes szám, évforduló (-vagy épp betű, név).  // Kulcstartó kreatívan.


Valentin a szépségben


beauty

Valentin a konyhában

fotó 1 (14)

Valentin a stílusban


fotó 2 (13)d

+1 Valentin az inspirációban – Külföldi bloggerek


fotó 3

(Photos: Pinterest)Olivia Palermo 28 éves, örök kedvenc a stílusával, bájával és kifinomultságával. Rengeteg kedvelt outfit fotójával van jelen a fotómegosztók, vagy a keresők oldalain. // Caroline Berg Eriksen 27 éves norvég blogger, akinek a letisztult képei hideg, skandináv hangulata inspirálóak számomra. Ő minden nap elvisz a vágyott északra anélkül, hogy megmoccannék. // Kristina Bazan a luxus életstílust, és az állandó utazásait dokumentáló svájci blogger, gyönyörű fotóival, kitűnő, változatos outfitekkel, állandóan frissülő tartalommal, és nőiességével az élvonalban jár. A legnagyobb divatházak öltöztetik, rengeteg felkérést kap, és most a káprázatos énekhangját is megmutatta a világnak. Egyben van ez a lány. // Hanneli Mustaparta norvégiai születésű modell, fotós, stylist, és blogger. Különleges világa éppoly egyedi, mint az arca, és a stílusa. Egyelőre még nem tudom megfejteni a lányt, az öltözködése egyszerű, sallang mentes, tehát közel áll hozzám, ennek ellenére mégsem tudok vele mindig azonosulni. De kedvencem, mert kissé különc, és mert a változatosság gyönyörködtet.

Nos igen, ők a mintapéldái annak, hogy a blogolást lehet munkának tekinteni… Szerencsére nem vagyok, és soha nem is voltam irigy típus, ezért most is elismerően nyilatkozom róluk, azokról a mások szemében unatkozó bloggerekről, feleségekről, akik naponta több százezer embernek írnak hatalmas felelősséggel a vállukon. Ez rettenetes nagy munka, pláne ilyen színvonalon űzni! Egyetlen egyszer sem éreztem féltékenységet, ne adj’ Isten gyűlöletet valaki iránt, mert szebb, sikeresebb, okosabb, vagy kreatívabb volt, mint én. Ha valaki jobb volt valamiben, tiszteltem őt, és felnéztem rá. (És nem szurkáltam oldalba, és próbáltam elgáncsolni ott, hol csak tudom.) Ez most is igaz rám, de azért írtam mégis múlt időben, mert a labilis korszakomon már nagyjából 10 éve túl vagyok, tehát ezek a tényezők már rég nem játszanak szerepet az életemben. Azóta elfogadtam magam, felismertem mik az erősségeim, mik a gyengeségeim, amiken mindig próbálok egy kicsit javítani. Ha bárki, bármit mond, a külsőmmel, vagy azzal kapcsolatban, amit művelek, ahogy élek, egyszerűen lepereg rólam, mint az esőkabátról a vízcseppek, mert az erős énképem nem fogadja be a kívülről érkező rosszindulatot.


És hogyan jön ez a szeretet ünnepéhez? Úgy, hogy mindenekelőtt magamat kell szeretnem, hogy szeressek másokat is. Ez ilyen egyszerű. Nekem erről szól ez a nap (is).


Attól függetlenül, hogy ki, hogyan ünnepli, Boldog Valentin napot Mindenkinek! ♥


Réka

#blogger #style #inspiráció #gastro #szépség #valentinesday #beauty #stílus #inspiration #valentinnap

11 megtekintés0 hozzászólás