Keresés

Édes fehérje


20140415-000402.jpg

A hétvégét ismét otthon töltöttem vidéken, és minden nap mentünk Mamihoz látogatni. Hát, nem is tudom írjak-e a történésekről… Nem, inkább nem írok sem az állapotáról, sem a részletekről, egyrészt mert babonás vagyok, másrészt tisztelem őt, mint nőt, hogy az elesett állapotával nem élek vissza. Egy biztos, bár erős idegzetű vagyok, lelkileg mégis megvisel a látvány, de a környezet talán még jobban. Természetesen az arcomra kiülő érzelmeket leplezni kell a beteg előtt, az aggódás helyett viccelődni, mosolyogni és erősnek, támogatónak kell – illik – látszani. Már jobb kedvem van mert látom, hogy a szeretet és a fohászkodás tényleg segít, de azért még nem tértem vissza teljesen a régi kerékvágásba. Mivel nagyon sokan kérdeztétek levélben, annyit elárulok, hogy a kis beteg kikerült végre az intenzív osztályról, most már a kórteremben lábadozhat tovább. És ez nagyon-nagyon jó hír! Sosem fogom elfelejteni azt a látványt, azt az örömöt a szemében, amikor meglátott engem, ahogy zöld köpenybe öltözve sétálok az ágya felé, és ő mosolyogva, meghatódva összecsapta örömében az infúzióval teleszurkált két kicsi kezét. Olyan büszke, szerintem az egész osztály tudja, hogy bizony az unokái Pestről jönnek hozzá látogatóba! Édesem…:) Ez csak természetes, hogy benzint és energiát nem sajnálva már a második hétvégémet töltöm otthon – még ha kicsit meg is borít lelkileg. Különleges “élményekben” van részem ebben az időszakban, amelyben most vagyok. Ezek nem szép és kellemes élmények, de hálás vagyok értük, mert mindenből tanulok és tudom, csak egyre bölcsebb leszek általuk. Tudom, hogy minden történés és érzelmi megpróbáltatás edz az életre, minden a javamra válik, csak fel kell tudni ismerni bennük a tanítást. Többek között rádöbbentett, hogy az egészség mennyire fontos az életben: megvehetek magamnak egy “fullos” autót, de ha hirtelen elveszítem a jobb lábam, soha többet nem fogom tudni olyan élménnyel vezetni, mint egy ép ember. Ezért figyelek magamra és iszom meg reggelire a 75g tömény glükóz koktélt az inzulinrezisztencia vizsgálatra, és nagy mosollyal tűröm az óránkénti vérvételt, amelyet ma átéltem csak, hogy tisztában legyek a mindenkori egészségi állapotommal. Becsületesen szűrésre járok, hogy később ne érhessenek váratlanul visszafordíthatatlan dolgok.

Amikor elkezdtem ezt az egész írást november elején nem gondoltam, hogy ennyien fogjátok figyelemmel kísérni az életem, velem együtt örülni a boldogságomnak, a kisebb-nagyobb sikereimnek és támogatni az esetleges nehezebb időszakokban. Száznál is több lelkesítő levelet és sok-sok kedves mondatot kaptam Tőletek miután írtam a jelenlegi nehéz időszakomról. Megható, olyan ez a közösség, mintha egy nagy család lennénk. Jó köztetek lenni. 🙂 Maradjatok mindig ilyen önzetlenek és jóindulatúak egymással! Cserében megajándékozok mindenkit egy isteni, egészséges és szuper gyors nasival.

Ha már otthon voltam, akkor egy újabb apró gasztro tippet csentem el Anyutól, természetesen ismét az egészségtudatosság jegyében. Ez a fehérjedús, gyümölcsös, édes, kókuszos és nagyon szofisztikált kis desszert nagyjából 15 perc alatt elkészül.


20140415-000326.jpg

20140415-000342.jpg

20140415-000356.jpg

20140415-015658.jpg

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

250 g zsírszegény túró Pár csepp rum Ízlés szerint méz vagy nyírfacukor 6-8 szem eper alaposan megmosva, negyedelve Néhány evőkanál kókuszreszelék

A túrót villával összetörtem, elkevertem benne a nyírfacukrot vagy a mézet (én mindkettőt tettem bele) illetve a pár csepp rumot. Nedves kézzel gombócokat formáztam, miközben a közepükbe helyeztem egy-egy darabolt epret (vagy más tetszőleges gyümölcsöt – például magozott meggyet) Majd megforgatom kókuszreszelékben – kész! Ajándékba is készülhet, nem mellesleg hasznos és természetes fehérjeforrás ebben a tavaszi fitness őrületben.

Ha már itt tartok, ünnepélyesen bejelentem, hogy 2014. április 14-én boldog és izgalmakkal teli tulajdonosa lettem életem első edzőterem bérletének, ahol heti kétszeri alkalommal (természetesen a heti kettő balett mellett) Bánkuti Gabriella személyi edző segítségével – remélhetőleg nagyon jó – formába fogom magam hozni! Tegnap volt az első másfél órás edzésem – ahogy érzem, nem várom a holnapot a “mellékhatás” miatt… Segít az értendem is beállítani, ezért becsületesen össze kell írjam három napi étkezésem, fogyasztásom, rutinom, alvási szokásom (ez utóbbi szép lesz). Úgy gondolom, ez a desszert büszkén szerepelhet a “fitt listán”. Jó étvágyat hozzá!

Réka


20140415-020420.jpg

#desszert #egeszséges #eper #túró

7 megtekintés0 hozzászólás